Ajankohtaista

18.12.2018 Uutinen: Ilmoittaudu mukaan Kuntapilotin työpajaseminaariin 

Työpajaseminaari pidetään 7.2.2019 klo 12-16 Helsingissä Scandic Marina Congress Centerissä osoitteessa Katajanokanlaituri 7.


12.11.2018 Uutinen: Tietomallipohjainen kaavaprosessi tositestissä pilottikunnissa

Kuntapilotti-hankkeen määrittelemä asemakaavan tietomalli ja kaavoitusprosessi ovat viiden kunnan testattavana. Haastattelutyöpajat toivat esille monipuolisesti kysymyksiä mallin toimivuudesta tositilanteissa.


24.10.2018 Blogi: Käyttäjäkeskeisyys kaavoituksen tietomallityössä
   
– Tämä blogikirjoitus on erään tulevaisuuden digikaavoittajan näkemys tietomallipohjaisen kaavan vaikutuksista ja mahdollisuuksista suunnittelua muuttavana ja toivottavasti tehostavana työkaluna, kirjoittaa Kuntapilotti-projektissa kaavoituksen asiantuntijana työskentelevä Pilvi Nummi.


23.10.2018 Kysely: Kerro kantasi ja vaikuta tulevaisuuden tietomallipohjaiseen kaavoitukseen

Kuntapilotti-projekti kehittää tietomallipohjaista kaavoitusta yhdessä pilottikuntien kanssa. Projekti on laatinut ehdotuksen tulevaisuuden kaavaprosessista ja asemakaavan tietomallista. Nyt pyydämme palautetta näihin ehdotuksiin 12.11.2018 mennessä.


12.10.2018 Blogi: Kaavatiedot haltuun kunnassa

Asemakaavan kansallinen tietomalli luo uuden mahdollisuuden kaavatietojen jakamiseen ja tiedonsiirtoon eri järjestelmien välillä. Mitä tämä tarkoittaa ohjelmistokehittämisen näkökulmasta ja miten uusia mahdollisuuksia voidaan hyödyntää kunnissa? Asiaa pohtii Tapio Ahomäki Trimbleltä.


10.10.2018 Tietomallipohjainen asemakaava – Mitä asiantuntijat siltä odottavat?

Kuntapilotti-hankkeeseen sisältyvissä haastatteluissa asiantuntijat kertoivat odotuksistaan ja näkemyksistään tietomallipohjaisesta asemakaavoituksesta. Haastattelut tarjosivat syventävää tietoa niin asemakaavaprosessin kuin tietomallin kehittämisen tueksi.


5.10.2018 Kuuntele haastattelu: Hyvästi paperi ja pdf, tervetuloa digikaava!

Maankäyttöpäätökset-hankkeessa otetaan nyt isoja harppauksia kohti kaavoituksen digitalisaatiota. Kuuntele projektipäällikkö Satu Taskisen haastattelu Paikkatietoalustan Kieku-kanavalta.


20.9.2018: Kuntapilotin visiotyöpaja kartoitti tarpeita ja muodosti tulevaisuuskuvaa

Kuntapilotti-hankkeen ensimmäinen visiotyöpaja järjestettiin 20.9.2018 Helsingissä Scandic Marina Congress Centerissä. Työpajan tarkoituksena oli muodostaa visio siitä, millainen on tulevaisuuden tietomallipohjainen asemakaavoitusprosessi sekä saada palautetta ehdotetusta kaavan kansallisesta tietomallista, jota tehdään painottuen asemakaavoituksen tarpeisiin. Lisäksi muodostettiin visiota tulevaisuuden kaavoituksen lähtötietorakenteesta.


24.9.2018 Blogi: Sähköinen osallistuminen ja digikaavoitus kulkevat käsi kädessä

Digikaavoituksen kehittämisessä kannattaa pitää mielessä osallistumisen näkökulma, kirjoittaa sähköisen osallistumisen käytäntöjä aluiedenkäytön suunnittelussa selvittänyt Pilvi Nummi ympäristöministeriöstä.


4.9.2018 Blogi: Miksi asemakaava tarvitsee tietomallin? 

Maankäyttöpäätökset hankkeessa tähdätään tietomallipohjaiseen kaavoitukseen. Mikä ihmeen tietomalli ja miten se muuttaa kaavoitusprosessia. Mari Raussi Sitowiseltä johdattaa tietomallin saloihin.


8.8.2018 Ympäristöministeriön tiedote: Kuntapilotti-hanke vauhdittaa siirtymistä paperikaavasta digikaavaan

Viisi kuntaa kehittää yhdessä ohjelmistotoimittajien kanssa tietomallipohjaista kaavaa ja digitaalisen kaavoituksen suunnittelukäytäntöjä ympäristöministeriön käynnistämässä Kuntapilotti-hankkeessa. Vuoden kestävässä kokeilussa työstetään myös uudenlaista kaavan pohjakarttakonseptia.