Tule mukaan digikaavoituksen kumppanuuskunnaksi Maankäyttö-hankkeelle

8.2.2018

Kunnat voivat ilmoittautua mukaan 9.3.2018 mennessä.

Tule mukaan kuntakumppaniksi kuvitus

Maankäyttöä koskeva tieto tuotetaan ja ylläpidetään monin eri tavoin kunnissa ja maakunnissa. Tärkeimmät maankäyttöpäätöksiä koskevat tiedot liittyvät kaavoitukseen. Kaavoituksella on suora vaikutus muun muassa kiinteistöjen arvoon, ympäristöön ja luontoon. Tällä hetkellä maankäyttöpäätöksiä koskeva tieto on hajallaan, mikä aiheuttaa turhaa, päällekkäistä työtä. Maankäyttöpäätökset-hankkeen tavoitteena on tiedon harmonisoinnin kautta koota hajallaan olevat tiedot kaikkien helpommin hyödynnettäväksi. 

Vuoden 2018 kesällä hankkeessa käynnistetään noin vuoden mittaiset kuntapilotit, joihin etsitään nyt kumppanuuskuntia. Tarjoamme maksutta mahdollisuutta osallistua etujoukkoihin määrittämään tietomallipohjaista asemakaavaa ja sen rajapintoja.

Kiinnostuitko?

Lataa Kuntapilotti-tietopaketti tästä ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä 9.3.2018 mennessä!

Maankäyttöpäätökset-hanke pähkinänkuoressa
Maankäyttöpäätökset-hankkeen tärkein tehtävä on edistää alueidenkäytön suunnittelun digitalisaatiota. Hanke on osa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistusta sekä maa- ja metsätalousministeriön vetämää Paikkatietoalusta-kärkihanketta.

Yllä olevien linkkien kautta löydät eri mahdollisuuksia seurata ja vaikuttaa hankkeeseen. Ilmoita myös, jos haluat hankkeen jakelulistalle satu.taskinen(a)ym.fi. 

Lisätietoja:
Satu Taskinen
projektipäällikkö
Rakennetun ympäristön osasto, ympäristöministeriö
p. 029 525 0130
satu.taskinen(a)ym.fi