Osallistu seminaariin: Maankäyttöpäätökset-hankkeen välitulokset ja kuntapilotit

5.2.2018

Tervetuloa Ympäristöministeriön Maankäyttöpäätökset-hankkeen seminaariin 1.3. Helsinkiin kuulemaan hankkeen välituloksista ja tulossa olevista kuntapiloteista.

Maankaytto Digikaavoitusseminaarin kuvitus

Tulevaisuuden digikaavoitus etenee! Mitä askeleita kohti digikaavoitusta on selvitetty tähän mennessä? Miten tulevaisuuden digikaavoitusta tullaan pilotoimaan kunnissa? Miten voin osallistua uusien toimintatapojen määrittämiseen tai olla mukana oppimassa muilta?
 
Seminaari Maankäyttöpäätökset-hankkeen välituloksista ja kuntapiloteista – askeleita kohti digikaavoitusta

Tervetuloa Ympäristöministeriön Maankäyttöpäätökset-hankkeen seminaariin 1.3. (Haaga-Helia, auditorio, Ratapihantie 13, Helsinki) kuulemaan hankkeen välituloksista ja tulossa olevista kuntapiloteista. Asemakaavan tietomallin luonnoksen toimivuutta sekä erilaisten digitaalisten lähtötietoaineistojen käyttömahdollisuuksia kaavan laatimisessa testataan vuosien 2018-2019 aikana kuntapiloteissa.

Hankkeen tavoitteena on siirtyminen digitaaliseen kaavoituksen, jossa kaava on laajaa käyttäjäkuntaa palveleva tietotuote. Harmonisoidun tietosisällön mukainen kaavatieto saatetaan tulevaisuudessa kuntien järjestelmistä osaksi Suomen paikkatietovarantoa, Paikkatietoalustaa ja Suomi.fi-palveluita. Uusi menettely tulee muuttamaan maankäytön suunnittelun työtapoja, avaa uusia mahdollisuuksia ja edellyttää uusia valmiuksia erityisesti kaavan laatijalta ja kaavan laatimiseen käytettäviltä sovelluksilta. 

Seminaarissa esitellään välituloksia mm. maankäyttöä koskevista kansainvälisistä velvoitteista ja niiden toteuttamisesta, kuntapilottien tavoitteita tarkemmin sekä keskustellaan kaikkiin näihin liittyvistä aiheista. Maksuton tilaisuus on suunnattu erityisesti kuntakaavoituksen parissa työskenteleville.
  
Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

Ilmoittaudu tästä. Ilmoittautuminen päättyy 22.2. Varaa oma paikkasi heti!

Tilaisuudessa on aamiaistarjoilu.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä. Etäosallistumislinkki lähetetään ennen seminaaria kaikille etäosallistujille - ilmoittauduthan myös siinä tapauksessa, että osallistut etänä seminaariin. Tilaisuus myös videoidaan ja se on katsottavissa myöhemmin Paikkatietoalustan YouTube-kanavalla. 

Kutsua saa vapaasti jakaa eteenpäin.

Tule mukaan striimin kautta

Ohjelma

8:30-9.00 Aamupala

9.00-10.00 Välitulokset – askeleita kohti digikaavoitusta

  • Tekniset vaatimukset ja mahdollisuudet
  • Keskustelua


10-10.15 Tauko

10.15-11.45 Tulevaisuuden digikaavoituksen kuntapilotti

  • Tavoitteet ja tutkimuskysymykset
  • Miten osallistun?
  • Asemakaavan tietomallin luonnoksen esittely
  • Keskustelua
     

Seminaarin ennakkomateriaalia

Lisätietoa tapahtumasta Satu Taskinen, Satu.Taskinen(a)ym.fi