KMTK-tarjouspyynnöt viistoilmakuvauksista ja 360-kuvauksista

29.6.2018

Tarjoukset tulee jättää viimeistään maanantaina 30.7.2018 kello 16.00 mennessä.

Maanmittauslaitoshankkii miehitetyllä ilma-aluksella suoritettavia ilmakuvauspalveluita ja kuva-aineiston prosessointia sekä maanpinnalla toimivalla 360-kamerajärjestelmällä suoritettavia kuvauksia ja kuva-aineiston prosessointia Paikkatietoalusta-hankkeen Kansallinen maastotietokanta (KMTK) -osahankkeen ja Maankäyttöpäätökset-osahankkeen tarpeisiin. 

Tarjoukset tulee jättää viimeistään maanantaina 30.7.2018 kello 16.00 mennessä. Tarjoaja voi tehdä tarjouspyyntöön liittyviä kysymyksiä. Kysymykset tulee lähettää tiistaihin 10.7.2018 kello 16.00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: info[ät]paikkatietoalusta.fi.

Molemmat tarjouspyynnöt ja tietoa muista hankinnoista löydät osoitteesta http://kmtk.paikkatietoalusta.fi/yrityksille

Viistoilmakuvaus

Ilmakuvauspalvelu sisältää viistoilmakuvauslennon suunnittelun ja suorittamisen sekä kuva-aineiston prosessoinnin liitteessä luetelluiksi lopputuotteiksi. 

Lopputuotteet ovat:

  • orientoidut ilmakuvat 
  • 3D-väripistepilvi 
  • mesh-malli. 

Maastotukipisteiden ja tarkastuspisteiden signaloinnin ja mittauksen tekee tarjoaja. Maastotukipisteitä pitää olla vähintään neljä ja tarkastuspisteitä vähintään neljä. Ilmakuvien pitää soveltua tarkkaan stereoskooppiseen mittaukseen ja pistepilven sekä mesh-mallin pitää olla mittatarkkoja. Ilmakuvaus tehdään Inkoon kunnan alueella. Kartoitettavan alueen pinta-ala on noin 7.9 neliökilometriä. Lisätietoa ja tarjousasiakirjat löydät täältä.

360-kuvaukset

Kuvauspalvelu sisältää 360-kuvauksen suunnittelun ja suorittamisen sekä kuva-aineiston prosessoinnin liitteessä luetelluiksi lopputuotteiksi, jotka ovat yksittäiset monikamerakuvat orientoituna ja 360-panoraamakuvat. Kuva-aineistolle täytyy suorittaa henkilötietojen anonymisointi. Maastotukipisteiden ja tarkastuspisteiden mittauksen suorittaa tarjoaja. Maastotukipisteitä täytyy olla vähintään neljä ja tarkastuspisteitä vähintään neljä. Kuvien pitää olla mittatarkkoja. Kuvaus tehdään Inkoon kunnan alueella. Lisätietoa ja tarjousasiakirjat löydät täältä.