Kaavoituksen digitalisaatio etenee kahdella rintamalla – kuuntele haastattelut

8.11.2018

Paikkatietoalustan Maankäyttöpäätökset-hanke edistää alueidenkäytön suunnittelun ja kaavoitusjärjestelmän digitalisaatiota kahdella rintamalla: juuri nyt selvitetään sekä nykyisten kaavojen digitointia että suuntaviivoja tulevaisuuden digikaavoitukselle. Kuuntele, missä mennään ja ota kantaa luonnoksiin.

Kaavojen digitointi ja tulevaisuuden digikaavoitusta vauhdittava Kuntapilotti-projekti olivat esillä Askeleita kohti digikaavoitusta -seminaarissa Paikkatietomarkkinoilla. Pyysimme projektien avainhenkilöitä tiivistämään, mitä juuri nyt kannattaa tietää käynnissä olevista hankkeista.

Kaavojen digitoinnille tunnistettu yhteiskunnallinen tarve

– Vaikka Maankäyttöpäätökset-hanke keskittyy lähinnä tulevaisuuteen ja tulevaisuuden digikaavoitukseen, meidän täytyy miettiä nyt myös askelmerkit, miten edetään nykyisten kaavojen digitalisoinnin kanssa ja miten uudet ja vanhat kaavat saadaan toimimaan keskenään, sanoo Satu Taskinen ympäristöministeriöstä. 

Haastattelussa Markus Hytönen, Ramboll ja Satu Taskinen, ympäristöministeriö. Kuuntele haastattelu Kieku-palvelusta

Haastattelu kaavojen digitoinnista
 
Vaikuta nyt tulevaisuuden digikaavoitukseen

Tulevaisuuden digitaalisen kaavoituksen työstäminen on edennyt siihen pisteeseen, että ehdotus kaavaprosessista ja asemakaavan tietomallista on nyt kommentoitavana. Kuntapilotti-projektin projektipäällikkö Anssi Savisalo kannustaa kuntia ja muita alan toimijoita ottamaan kantaa luonnoksiin. 
 
– Yhtenäinen, koneluettava tietomalli koko valtakunnan asemakaavoista on unelma, jota kannattaa tavoitella, Savisalo korostaa.

Lue lisää: Kerro kantasi ja vaikuta tulevaisuuden tietomallipohjaiseen kaavoitukseen

 Haastattelussa Anssi Savisalo, Sitowise ja Satu Taskinen, ympäristöministeriö. Kuuntele haastattelu Kieku-palvelusta:

Haastattelu Kuntapilotti-projektista